HÅKAN ERICSON


Oavsett om det är på fotbollsplanen eller på kontoret, är vägen till ett lyckat samarbete densamma. Det gäller att hitta gemensamma mål och samtidigt motivera på individuell nivå, se till att alla drar sitt strå till stacken utan att kontrollera för mycket. Ta del av Håkans inspirerande föreläsningar och spännande vinklar på ledarskap över bransch-, kultur- och generationsgränserna! Håkan har glasklara mål och strategier. Han har en unik och eftertrakad förmåga att att leda den yngre generationen med deras krav och egenskaper. Dessa två egenskaper är mycket uppskattade hos dagens organisationer och fler och fler har redan börjat att använda sig av Håkans råd och sätt att hantera människor på. 

HÖGPRESTERANDE TEAM I HARMONI
Att prestera varje dag i konkurrens med dina närmaste vänner för att ta en plats i helgens match, att beskådas av tiotusentals människor varje vecka och därefter bedömas och betygsättas av miljontals - det är en elitidrottares vardag. De flesta har ingen plan B för sin karriär och hela identiteten ligger i din prestation. Hur hittar man balans i livet och harmoni mitt i allt detta? Har du inte den förmågan kommer du inte nå dina drömmars mål!

Att prestera varje dag utan direkt konkurrens, men med vetskapen om att människors liv och hälsa kan ligga i dina händer eller ett barns framtid. Det kan vara vardagen för en medarbetare inom sjukvården eller skolan. Du lyckas i ditt arbete, men får aldrig någon riktig uppskattning och får aldrig synas inför den stora publiken. Kanske är din påverkan på dina arbetsuppgifter är begränsad och du har ingen aning om hur företagets mål och visioner ser ut. Hur håller man uppe ett engagemang i det och vad ska till för att du småsjungande sätter dig på bussen till jobbet?
Förutsättningarna är helt olika och utmaningarna är på olika plan - men principerna i ledarskapet är lika - det påstår i alla fall jag.

Efter 30 år med utövat ledarskap på olika nivåer och i olika sammanhang, har jag funnit 10 steg - en struktur byggd på enkelhet.

Det första steget heter "en positiv människosyn"

OM (-) VÄGEN TILL EM-GULDET
Du kan inte planera och förvänta dig framgång - men du kan alltid förbereda dig som om det är möjligt - för att på så sätt optimera förutsättningarna. Det var så Håkan och hans ledarstab resonerade och bestämde sig för att inte sätta några begränsningar för sina mål. Ibland överförs teori till praktik och det gjorde det för U21-landslaget i fotboll, sommaren 2015. Du får ta del av hur de arbetade med förberdelser, praktiska som mentala, få upplevelsen från de viktigaste händelserna under EM och vad som hände bakom kulisserna. Föreläsningen är tänkt att ge verktyg till företaget till att skapa välmående och målfokuserade team, samt upplevelsen av succé.
Föreläsningen avslutas med en fråga till dig - varför vann laget guld?

90-TALISTERNA - VÅR FRAMTID
En ny generation håller på att inta vårt samhälle och våra arbetsplatser. Och som alla generationer står de för utveckling och nya uppförandekoder. Det pratas mycket om just 90-talisternas sätt att "ta för sig" och sätta sig själva i första han, om deras behov av att byta miljö oftare än tidigare generationer. Ibland blir de också beskyllda för att vara lata.
Givetvis är ovanstående grova generaliseringar och skillnaderna mellan olika individer är stor. Håkan har en mycket positiv bild av 90-talisterna, men har varit tvungen att ändra en hel del i sitt ledarskap.

  • Hur kan man motivera dem, vilken position ska man ta som ledare?
  • Vad lockar fram den enorma kraft som finns i den här generationens driv att nå sina egna mål?
Håkan har jobbat med tre olika grupper, födda 1990 till 1999, under sju år i högsta internationell konkurrens. Efter att ha vunnit samtliga tre kval de varit i, kommit till tre mästerskap samt vunnit Sveriges första guld på herrnivå med ett ungdomslag - anser Håkan att han har hittat en modell, vilken han gärna delar med sig av.
Håkan är dessutom pappa till två 90-talister!
 

Håkan har bl. a. genomfört föreläsningar för;

Google - Apple - Lidköpings kommun - Swedbank - Academic Work - Stångåstaden - Hooks Herrgård - BB Region Östergötland m.fl.

En röst från en seminariedeltagare

"Var på ett lunchseminarium och fick då uppleva en föredrag av Håkan Ericson. Det var en oerhört inspirerande föreläsning om ledarskap, med särskild inriktning på hur man kan arbeta med att leda den nya generationen individualister födda på 90-talet. Jag är jättetacksam för att jag fick uppleva det seminariet. Jag måste ha varit på en bra bit över 1000 föredrag och seminarium genom åren, men det här var banne mig det bästa jag har vbarit med om och jag hoppas att fler ska få uppleva det."

Några rader om min vän - Håkan.

Jag känner Håkan personligen sedan ett ANTAL år tillbaks och har haft förmånen att arbeta ihop med han, både inom företagslivet och i idrottsliga sammahang. Där har jag på nära håll fått uppleva hans goda ledarskap, hans fantastiska förmåga att hantera olika individer med olika bakgrund samt hur han på ett ett bra och pedagogiskt sätt förmedlar sina kunskaper. Jag har också haft förmånen att uppleva Håkan som föreläsare, "OM(-)VÄGEN TILL EM-GULDET", och jag kan säga att det ger rysningar än idag, när jag skriver om det.
Jag kan varmt rekommendera Håkans föreläsningar!
Anders Kjell - Utbildningsgruppen L&K AB