thomas östlund

Utbildad Sommerlier, med en stor erfarenhet av vin och Champagne. Thomas genomför med jämna mellanrum roliga och intressanta provningar med de ädla dryckerna för företag, organisationer och privata sällskap. Han är en mycket härlig, uppskattad och entusiasmerande föreläsare. Han har tidigare bl a kamperat ihop med Staffan Ling på Smaka Stockholm i Kungsträdgården under ett antal år, som vinexpert till kockduellerna på stora scenen. Med en god portion humor, blandar han kunskaper och anekdoter om vin och Champagne under sina provningar. Härnedan följer två olika upplägg, som han brukar genomföra. Vill ni ha nå´t skräddarsytt, ordnar vi självklart det.

LÄR DIG PROVA VIN
Här får du under en mycket erfaren provningsledare i form av Thomas Östlund, lära dig att bedöma olika sorters vin. Han tar bl a upp följande frågor, som ska besvaras och förklaras.

 - Vad är vin?
 - Varför smakar viner så olika?
 - Faktorer som påverkar vinets karaktär?
 - Hur provar man vin?

Ni kommer att få prova på Vita viner, Roséviner och Röda viner. Thomas kommer att ge exempel på olika klassiska druvsorter från olika länder och distrikt och ni kommer att lära er se och känna skillnaderna i både färg, doft och smak. Thomas kommer också att prata mat och dryck, Vad passar dessa viner till och diskutera varför?

Vi lovar er en smakrik, underhållande och lärorik vinprovning med Thomas.
 

MOUSSERANDE VINER MED FOKUS PÅ CHAMPAGNE
Världens mest berömda vin - Champagne!
Här får ni chans att tillsammans med Thomas drömma er bort till Frankrike och dess världsberömda vinområde, Champagne. Ni kommer bl a att få svar på frågorna.
- Hur tillverkas mousserande vin?
- Var tillverkas mousserande viner?
- Champagne vad är det?
- Dom Perignon sägs vara Champagnens fader! Vem är det?


Thomas kommer leda er genom processen och berätta hur tillverkningen går till från vingården till färdigt innehåll i flaska. Men självklart kommer att ska vi prova också!
- Vi provar mousserande viner med tonvikt på Champagne.
- Vi jämför mousserande viner med viner från Champagne,
- Vi jämför Champagner mot varandra, för att kunna särskilja olika stilar och olika typer av Chamapgne.
- Vad är skillnaden mellan en non vintage och en prestigechampagne med årgångsbeteckning?


En provning med Thomas, som garanterat ger er en smak av flärd och lyx!