PRESENTATIONSTEKNIK

"Att presentera är att sluta ett avtal med målgruppen"

Utbildningsgruppens utbildning i Presentationsteknik vänder sig till alla som, i olika sammanhang och situationer, måste ställa sig upp inför en publik, särskilt i affärssammanhang, och påverka den att göra något. Ändra dess uppfattning, få den att tänka om, tänka på ett nytt sätt, ta till sig en ny och annorlunda idé och/eller kanske ta ett viktigt beslut.

Du kanske känner igen dig själv. Uppdraget att presentera något för någon, att få målgruppen att tycka, tro, känna, förstå eller göra något skapar inte bara anspänning och prestationsångest, det kräver dessutom kunskaper om och färdigheter i hur man dels producerar sin presentation och dels levererar densamma så att avsikt och mål nås.

Tidspress, sortering av material och innehåll, sambandet mellan det som ska sägas och visas med visuella hjälpmedel … det känns understundom som oöverstigliga hinder. Dessutom ska vi ju vara ”karismatiska” på scenen, tänka på hur vi rör oss, var vi gör av våra händer, inte hamna i tidsbrist, verka alltför nervösa, kunna hantera alla de där frågorna som folk tycks plocka fram när vi minst anar det.

Hos oss på Utbildningsgruppen får du träna och lära dig att använda olika metoder och ”verktyg” för själva produktionsprocessen av din presentation, det vill säga den viktiga planeringen och struktureringen. Du får också möjligheter att träna och lära dig den så viktiga leveransfasen, det vill säga då du står på scenen och ska förmedla ditt innehåll på ett trovärdigt och engagerat sätt utan att hamna i nervositetens fångstnät.

Och om du använder PowerPoint, så får du givetvis goda råd under utbildningen, hur du på bästa sätt kan strukturera dina bilder.

OWE ERICSON:     dåvarande chef och beställare, på HP Sverige AB.
"Under min tid som konsultchef på HP Sverige AB anlitade jag Utbildningsgruppen AB att genomföra kurser inom Presentations-teknik, för alla mina 150 medarbetare inom administration. Jag letade efter en kvalitativ leverantör och fann verkligen en!
Jag kan varmt rekommendera Utbildningsgruppen för kurser inom Presentationsteknik"


Exempel på andra kunder inom Presentationsteknik:
MultiMind AB - Naturvårdsverket - Ericsson - Pharmacia - Atlas Copco Industrial Technique AB - XDIN AB (numera Alten AB)